Competitions

Competition
England – Premier League
International – UEFA Champions League
Italy – Serie A
Spain – LaLiga
Germany – 1. Bundesliga
International – UEFA Europa League
France – Ligue 1
Super League
Denmark – Superliga
Sweden – Allsvenskan
Portugal – Liga Portugal
Netherlands – Eredivisie
Turkey – Super Lig
Scotland – Premiership
Russia – Premier League
Saudi Pro League
Spain – LaLiga2
Belgium – Jupiler Pro League
Italy – Serie B
USA – Major League Soccer
Mexico – Liga MX
Brazil – Serie A
Austria – Tipico Bundesliga
Switzerland – Super League
England – Championship
Norway – Eliteserien
Ireland – Premier Division
Germany – 2. Bundesliga
Poland – Ekstraklasa

Fodbold er en af de mest populære sportsgrene i verden med anslået 4 milliarder fans verden over. Europa er hjemsted for nogle af de mest konkurrencedygtige og spændende fodboldligaer i verden, hvor den engelske Premier League, den spanske La Liga, den italienske Serie A og den tyske Bundesliga er de mest fremtrædende.

Premier League

Den engelske Premier League, eller forkortet EPL, er en af de mest sete fodboldligaer i verden. Den består af 20 hold, hvor hvert hold spiller 38 kampe i løbet af en sæson, som løber fra august til maj. Ligaens mest succesfulde hold er Manchester United, med 20 titler. Det mest succesrige hold i de senere år er Manchester City, som har vundet fire ud af de sidste fem sæsoner, men ser man tilbage på de sidste 20 sæsoner har der været mange forskellige hold, der har vundet titlen, mest overraskende Leicester, der vandt den i 2015- 16 sæson.

La Liga

Den spanske La Liga betragtes bredt som en af de bedste fodboldligaer i verden. Den består af 20 hold, hvor hvert hold spiller 38 kampe i løbet af en sæson, som løber fra august til maj. Ligaens mest succesrige hold er Real Madrid, med 34 titler. I næsten 20 år har titlen været delt mellem de tre største klubber i Spanien - Real Madrid, FC Barcelona og Atletico Madrid. Den spanske La Liga er også vært for den mest berømte kamp i verden, El Clasico, som er mødet mellem Real Madrid og FC Barcelona.

Serie A

Den italienske Serie A er den bedste fodboldliga i Italien og består af 20 hold. Hvert hold spiller 38 kampe i løbet af en sæson, som løber fra august til maj. Ligaens mest succesfulde hold er Juventus, som har vundet ligaen 36 gange og klubben imponerede alle, da de vandt 9 titler i træk fra sæsonen 2011-2012 og frem til sæsonen 2019-2020. I de seneste år er ligaen blevet vundet af de to Milan-klubber Inter Milan og AC Milan samt Napoli, der i 2022-2023 vandt deres første mesterskab i 30 år. Den største kamp i den italienske liga er Derby D'Italia mellem Juventus og Inter Milan.

Bundesliga

Den tyske Bundesliga er en af de mest konkurrencedygtige fodboldligaer i verden. Den består af 18 hold, hvor hvert hold spiller 34 kampe i løbet af en sæson, som løber fra august til maj. Ligaens mest succesfulde hold er Bayern München, med 31 titler. De nuværende mestre er Bayern München, som har vundet titlen 10 år i træk - en fantastisk præstation fra den nok mest dominerende nationale klub i verden.

UEFA Champions League

UEFA Champions League er en årlig fodboldturnering, hvor de bedste klubber fra hele Europa er med. Det er den mest prestigefyldte klubturnering i verden, hvor vinderen bliver kåret til det bedste klubhold i Europa. Turneringen løber fra september til maj, hvor finalen finder sted. Vinderen af Champions League er normalt en klub fra en af de bedste 4 ligaer i Europa, men tre gange siden turneringen blev lanceret i sæsonen 1992-1993 har en klub uden for Europas top-4 vundet konkurrencen - Marseille i 1992-1993, Ajax i 1994-1995 og Porto i 2003-2004.

Andre europæiske ligaer og konkurrencer

Der er flere andre fodboldligaer på topniveau i Europa, herunder den franske Ligue 1, den portugisiske Primeira Liga, den hollandske Eredivisie og den skotske Premier League. Ud over disse hjemlige ligaer er der flere andre europæiske konkurrencer, såsom Europa League og Conference League, som også er europæiske klubturnering, samt Europamesterskaberne, også kaldet EM. Denne turnering afvikles hvert fjerde år, og blev sensationelt vundet af Danmark i 1992. Den seneste vinder af turneringen var Italien der vandt finalen over England i sommeren  2021.

FIFA World Cup

FIFA World Cup er den største internationale fodboldturnering i verden. Den finder sted hvert fjerde år og har deltagelse af de bedste landshold fra hele verden. Turneringen varer i omkring en måned, og finalen finder sted i juli. De nuværende mestre er Argentina, som vandt 2022-turneringen.

Vi giver dig al den information, du har brug for fra alle de bedste fodbold ligaer og turneringer over hele verden, med optakter, stillinger, resultater og tabeller, forventede og officielle opstillinger, opdateringer om skader og karantæner, komplette trup lister med trøje nummer og sidst men ikke mindst en omfattende dækning af alle de mest interessante transferrygter, officielle transfers, låneaftaler og kontraktforlængelser.